koIMG 1644
KOMMENTAREN: Karlstadsborna riskerar att blåsas på minst 50 miljoner kronor i skandalartad fastighetsaffär
– krögare och Peab fick nobben – klartecken istället till litet nystartat IT-företag med oprövat koncept
Karlstad stadshus, som ligger i ett av stadens bästa lägen mitt i centrum på Drottninggatan, ska säljas efter det att kommunen bytt till en modernare lokal. Men sedan några månader tillbaka har det börjat hända märkliga saker.
Det nystartade IT-företaget My Life Diary som har Finansmannen Mikael Solberg som styrelseordförande, eller MSTWBG Fastigheter AB som det egentligen heter, får köpa fastigheten för 50 miljoner kronor. Det bestämdes vid kommunstyrelsens sammanträde igår.

koIMG 1622

Den borgerliga majoriteten med Per-Samuel Nisser (M) i spetsen tycker av någon anledning att detta är en bra idé. Man tycker till och med att det är en så bra idé att inga andra bud behövs. Det får oppositionsrådet Linda Larsson (S) att dra öronen åt sig. Hennes kritik mot affären visar på en minst sagt märklig hantering av ärendet av den borgerliga majoriteten.

karlstad38

Definitivt inte med på tåget. Linda Larsson (S) är starkt kritisk till den märkliga affären som den borgerliga majoriteten i Karlstad till varje pris vill tvinga fram.
– Vi tycker det är fel värdering som ligger till grund för den förhandling som har gjorts med företaget. Vi tycker vi behöver ta ett ansvar för skattebetalarnas tillgångar och då tycker vi att det ska vara ett marknadsmässigt pris. Det finns flera intressenter på den här fastigheten och vi tror att vi skulle kunna få ut ett betydligt högre värde, säger hon.
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL