KCF deltar i Redusalt
Kött- och Charkföretagen, KCF, meddelar att man nu deltar i ett projekt, som man kallar Redusalt, tillsammans med Livsmedelsverket och 15 andra aktörer från livsmedelssektorn. Projektet syftar till att reducera användningen av salt och delfinansieras enligt uppgift av Vinnova.
– Redusalt är det hittills största projektet i Sverige kring mindre salt i maten och den praktiska inriktningen gör projektet särskilt intressant, säger Magnus Därth, vd i Kött- och Charkföretagen, enligt ett pressmeddelande.
Projektets mål är enligt uppgift att ta fram nya lösningar för att sänka salthalten i mat utan att förstöra smaken eller andra viktiga egenskaper.
– Just charkuteriprodukter innebär en särskild utmaning, eftersom salt är en nödvändig ingrediens för i stort sett alla charkuteriprodukter och har i alla tider haft en viktig funktion för både struktur, livsmedelssäkerhet och smak, säger Magnus Därth.
Projektet väntas pågå till och med år 2019.
/FoodMonitor

t20