akotlettNy design på mörpack
Scans mörpack-sortiment genomgår en stor designförändring med konsumenten i fokus.
– Konsumenterna vill lära sig mer om kött och få tillagningstips redan på förpackningen. Designen är även skapad för att ge associationer till den goda måltiden, säger Martin Pardell, produktchef Scan AB.
 
Mörpack-sortimentet är helt kött förpackat i en vacuum, vilket gör att köttet fortsätter att möras tills förpackningen öppnas. Alla köttslag fortsätter att möras, och blir bättre ju närmare bäst före dagen det kommer. Sortimentet består av ett trettiotal olika produkter och är hela köttdetaljer. T ex entrecote, nötstek, rostas, lammstek, kalvstek, benfri kotlett, skinkstek. I sortimentet finns även sju ekologiska produkter. Ursprungsland på köttet är svenskt, som alltid i Scan-märkta varor.   
 
– Att köttet fortsätter att möras i förpackningen ger en bra förutsättning för en godare måltid. Sänker du temperaturen och steker köttet sakta men länge behåller du också en större saftigheten i köttet vilket gör att köttet upplevs mörare och saftigare, säger Martin Pardell, produktchef Scan AB.
 
– Vi har haft konsumenten i fokus vid designförändringen. De vill lära sig mer om kött och få tillagningstips redan på förpackningen. Designen är även skapad för att ge associationer till den goda måltiden, säger Martin Pardell, produktchef Scan AB.
 
Källa: Scan

 

t20