Pastej
Förbättrad pastejförpackning
2012 åt vi ca 8 629 ton leverpastej i Sverige, vilket motsvarar ungefär 1 kg per person och år. Det konstaterar Pastejköket som nu lanserar bakad pastej i en miljövänligare förpackning som är enkelt återslutningsbar.
– Genom denna lansering tillgodoser vi några viktiga önskemål från konsumenterna. Vår nya förpackning har ett återförslutningsbart lock och man ser bakytan på pastejen. Dessutom är förpackningen mer miljövänlig, säger Christopher Övall, Brand Manager på Pastejköket.
Den nya förpackningen är tillverkad av ett enkelt lager stabil värmetålig papp. Detta förenklar återvinningen för konsumenten om man jämför med många av dagens pastejaskar som ofta består av ett ytterhölje av plast och en innerförpackning av aluminium.
– Men framförallt köper man leverpastej för att det är gott, därför har vi utvecklat de bästa pastejer som vår pastejfabrik i Tranås förmår; den ena är en klassisk gräddig leverpastej, den andra är grovhackad med en något grövre konsistens och kraftfullare smak säger Christopher Övall.
/FoodMonitor

t20