papper
Informativt omslagspapper
till charkdisken
– Vi såg en tom yta i butikens förpackningsmaterial där det fanns en möjlighet för oss att komma ut med information, berättar Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött, angående att ett omslagspapper för charkuteridisken tagits fram med information om de klassiska svenska charkuteriernas smaker och historia.
Det nya omslagspappret har tagits fram som ett led i Svenskt Kötts informationskampanj om svenska charkuterier.
Modeillustratören Cecilia Carlstedt står för illustrationerna av charkuterierna falukorv, isterband, leverpastej, prickig korv och rökt skinka.
Dessutom finns det med korta berättelser om tradition, hantverk, råvara och geografi kopplat till charkuterier. Den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött lyfts också fram.
– Det är ett jättefint papper som vi hoppas att riktigt många butiker ska beställa. Olika butiker packar sina charkuterier på olika sätt och därför har vi även tagit fram charkuteripåsar. Målet är att skapa värde, stolthet och mer försäljning av charkuterier tillverkade av svenskt kött och svenska smaker, samt exponering av den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött, berättar Maria Forshufvud.
/FoodMonitor

t20