Arla21
Papper introduceras i Arlas förpackningar med Herrgård och Präst
Mjölkbolaget Arla meddelar att deras ekologiska produkter Herrgård och Präst får en ny förpackning. Överdelen av plast ersätts enligt uppgift av material med mer än 50 procent FSC-certifierat oblekt papper.
”Att sänka klimatpåverkan från Arlas förpackningar är en viktig del i vår klimatstrategi. Vår övergripande ambition är att minska klimatpåverkan för förpackningarna med 25 procent fram till år 2020, jämfört med 2005. Vi ställer höga krav på våra förpackningar. De ska uppfylla kraven på livsmedelssäkerhet, tåla kyla, fukt, och transporter. De ska även vara lätta att använda, vilket minskar matsvinnet, och förpackningarna ska ha låg klimatpåverkan”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
”Den nya ostförpackningen består av en överdel med FSC-certifierat oblekt papper med 60 procent pappersfiber samt en livsmedels-godkänd barriärplast EVOH/PE som bidrar till att skydda osten genom att hålla förpackningen tät och stabil. Underdelen som är i plast PE/PA blir tunnare vilket medför mindre mängd plast i förpackningen.”
/FoodMonitor
Foto: Arla.

t20