xrofyhxrulonyjvijlm8Fortsatt populärt med bröd – trots LCHF
Enligt en ny undersökning från Brödinstitutet äter en majoritet av svenska folket bröd varje dag, trots kolhydratlåga dieters framfart de senaste åren. 
– Det är glädjande och visar att svenska folket litar på bröd som näringskälla och livsmedel, säger Catarina Bennetoft, Brödinstitutet.
Brödinstitutets nya undersökning visar att 36 procent uppger att de äter 3-5 skivor bröd per dag och 52 procent att de äter 1-2 skivor bröd per dag.
Statistik från Google visar också att antalet googlesökningar på orden ”diet” och ”LCHF” har minskat kraftigt medan sökningar på 5:2 gått upp.
– Det kan vara ett tecken på att intresset för LCHF har nått sin kulmen och är på tillbakagång, säger Catarina Bennetoft. 14 procent har tidigare följt LCHF men slutat och idag säger sig endast fem procent följa dieten, enligt undersökningen.
Vidare har hela 58 procent av svenska folket aldrig följt en diet. Enligt undersökningen slutar de som går på diet för det mesta ganska snart. En av de främsta anledningarna till att man slutar med kolhydratlåga dieter är att det är krångligt och svårt att följa, speciellt i sociala sammanhang, menar man.
– De allra flesta av oss behöver inte följa en diet för att må bra och leva hälsosamt, säger Catarina Bennetoft. Ät varierat, i lagom mängd och rör på dig. Det är ett budskap som Livsmedelsverket håller fast vid sedan många år.
– Vår hjärna behöver kolhydrater. Vår mage behöver fibrer. Bröd är en mycket viktig del av en varierad kost, konstaterar Catarina Bennetoft..
/FoodMonitor

t20