abbainlagdsillAll sill MSC-märkt
Abba Seafood hade som mål att samtliga produkter inom sillsortimentet skulle vara MSC-märkta före utgången av 2011. Bolaget meddelar nu att målet nåddes, vilket glädjer såväl Abba som MSC.
– Det känns förstås jätteroligt och väldigt tillfredsställande att kunna meddela att vi nu kan stoltsera med ett 100% MSC-märkt sillsortiment, säger Eva Berglie, Kommunikationschef på Abba Seafood.
 
Miljöfrågor en självklar plats på agendan hos Abba Seafood. En intern havsmiljögrupp möts varje månad för att gå igenom den senaste utvecklingen inom området och för att sätta upp mål för arbetet. En viktig milstolpe nåddes innan årsskiftet.
 
– Det känns förstås jätteroligt och väldigt tillfredsställande att kunna meddela att vi nu kan stoltsera med ett 100% MSC-märkt sillsortiment. Men vårt arbete för hållbara fiskbestånd och en frisk havsmiljö är ett ständigt pågående projekt. Även om vi stannar upp en stund och gläds åt framgången, är siktet inställt på framtiden. Vi har mycket spännande på gång, kommenterar Eva Berglie, Kommunikationschef på Abba Seafood.
 
MSC är en oberoende organisation vars internationellt erkända MSC-symbol står för havsmiljöarbete och hållbara bestånd.
 
– Självklart ser vi positivt på att allt fler företag förstår betydelsen av ett långsiktigt hållbart fiske och sätter upp höga mål för sitt eget arbete med att säkra de fiskbestånd som används till deras produkter. Det är bara att gratulera Abba till ett helt MSC-märkt sillsortiment! När konsumenterna väljer en MSC-märkt produkt kan de känna sig säkra på att de bidrar till något gott för havet, säger Minna Epps, Verksamhetschef påMSCi Stockholm.
 
/FoodMonitor

t20