Försäljningen av
KRAV-kött ska dubbleras
Svenskt Butikskött och KRAV meddelar att man inleder ett samarbete för att stimulera efterfrågan på KRAV-märkt kött. Målet är att dubblera försäljningen under de närmsta åren. Bland annat kommer man arbeta direkt med butiker för att öka synligheten och konsumentens förståelse för vad KRAV-märktkött innebär.
 
Svenskt Butikskött har under de senaste åren varit en drivande kraft för att öka utbudet av ekologiskt kött av hög kvalité. Nu satsar företaget och KRAV på att öka efterfrågan på KRAV-märkt kött.
 
– Vår förhoppning är att dubbla försäljningen av KRAV-märkt kött inom tre till fem år, säger Dirk van der Krogt som tar sig an uppgiften från och med slutet av mars då han tillträder sin tjänst på Svenskt Butikskött.
 
Dirk van der Krogt har tidigare arbetat för föreningen Ekologiska Lantbrukarna och har stor erfarenhet av den ekologiska marknaden.
 
– Vi vet att efterfrågan finns, men produkterna måste synas bättre i butikerna, säger Dirk van der Krogt.
 
Dirk kommer bland annat att jobba direkt med butiker för att öka skyltning och marknadsföring, men också för att öka förståelsen för vad KRAV-märkt kött innebär, enligt ett pressmeddelande.
 
– KRAVs regler innebär inte enbart god djurvälfärd, utan bidrar också till flera miljö- och klimatfördelar. Vi är övertygade om att det även leder till större smakupplevelser vid matbordet, förutsatt att konsumenterna känner till det, säger Lars Nellmer, VD för KRAV.
  
/FoodMonitor

t20