amrketÄkta vara blir ”Ä”
City Gross satsade i oktober 2009 på att tillsammans med konsumentföreningen Äkta vara göra det enklare för konsumenten att handla mat utan tillsatser. Nu meddelar Bergendahls att man tar nästa steg genom att göra märkningen tydligare. Märkningen utvecklas från ” Äkta Vara” till ”Ä” och införs samtidigt på hyllkantsetiketter för 600 varor på City Gross.
 
”Det står konsumenten fritt att välja mat utan tillsatser för ökad matglädje. I praktiken fungerar det dock sällan så. Istället väljer många det de är vana vid, det billigaste, mest marknadsförda och ofta bäst exponerade. Få orkar ifrågasätta och sätter likhetstecken mellan kända varumärken och trygghet”, skriver Bergendahls i ett pressmeddelande.
 
Med den nya märkningen vill bolaget göra det ännu enklare för konsumenter att hitta varor med få eller inga tillsatser på City Gross, samtidigt som den av Livsmedelsverket kritiserade användningen av ordet ”äkta” upphör.
 
Enligt Bergendahls ökar antalet varor som godkänts av konsumentföreningen Äkta vara. Därtill kommer råvaror som fisk, kött, frukt och grönsaker, som ej är sammansatta, ej innehåller tillsatser och därmed ej märks med ”Ä”.
 
/FoodMonitor

t20