ekomjolksm
Firar 20 ekologiska år med ökning
Skånemejeriers försäljning av ekologisk mjölk går mot trenden. Totalt har marknaden för ekomjölk indom dagligvaruhandeln minskat med 4-5 procent per år under de senaste tre åren. Skånemejeriers volym har under samma period ökar med 50%, från 5,45 till 8,25 miljoner kilo. Detta meddelar Skånemejerier i ett pressmeddelande.
 
För 20 år sedan tog Skånemejerier fram sin första ekomjölk under varumärket ”Gröna Gården”. På den tiden var det fyra gårdar med ekologisk produktion, numera har 53 av Skånemejeriers bönder ställt om produktionen.

– Att också ha ekologiskt producerade varor i sortimentet är en självklarhet idag. Det är oerhört glädjande att vår försäljning ökar. Det visar på ett växande förtroende för vår ekologiska mjölk hos konsumenterna men också att efterfrågan i södra Sverige på ekologisk mjölk inte viker som i övriga landet, säger Caroline Olsson, Skånemejeriers marknadschef.
 
Förutom den ekologiska mjölken med Skånemejeriers varumärke finns i sortimentet också ekologiska produkter från Hjordnära mejeri, som Skånemejerier äger. Hjordnära mejeri har nyinvesterat och byggt ut för att möta en ökande efterfrågan i hela landet, enligt Skånemejerier.
 
/FoodMonitor

t20