ekologisk_dinkelgrot_med_rispuffar_och_hallon_webb_new_largeMer ekologisk barnmat
Den ökande ekologiska trenden gäller i högsta grad även för barnmat. Enligt Semper säger sju av tio småbarnsföräldrar att de vill köpa mer ekologisk barnmat. Därför satsar Semper nu på att bredda sitt ekologiska sortiment och lanserar serien Eco.
 
Den ekologiska trenden pekar starkt uppåt bland svenska konsumenter. Enligt en SIFO-undersökning som KRAV lät genomföra i höstas vill fler än vad femte svensk köpa ekologiskt. När det gäller barnmat är efterfrågan på ekologiska produkter ännu större. Det visar den undersökning Semper låtit göra bland småbarnsföräldrar, där sju av tio säger att de vill köpa mer ekologisk barnmat än de gör idag.
 
Av all barnmat som säljs i Sverige är 14 procent ekologisk. Men den andelen kommer att växa de närmaste åren, tror Marie Lannebrink som är produktchef för ekologiskt på Semper:
 
– Just när det gäller barnmat så är skälet för att köpa ekologiskt inte i första hand för att råvarorna är bättre. All barnmat måste ju hålla extra lågt satta gränsvärden för till exempel rester av bekämpningsmedel eller andra främmande ämnen. Men allt fler föräldrar efterfrågar KRAV-märkt barnmat eftersom det också handlar om att ta ansvar för hur råvarorna framställs.
 
Semper har sedan tidigare flera KRAV-märkta barnmatsburkar, som nu re- lanseras i den nya Eco-designen. Samtidigt breddar Semper sortimentet med nya ekologiska grötar, fruktbägare, fruktklämpåsar och fruktdryck, som alla är KRAV-märkta. .
 
– Vi dubblar vårt utbud av ekologiskt inom den närmsta tiden. Och vi gör ingen hemlighet av våra ingredienser utan kommer till och med att lämna ut våra recept för de föräldrar som hellre vill laga ekologisk mat själva, säger Marie Lannebrink.
 
/FoodMonitor

t20