balsamicocrema2Nytt, krämigt,ekologiskt
Saltå Kvarn meddelar att man nu lanserar en röd och en vit ekologisk balsamicocreme från Modena i Italien. Båda med ett egenutvecklat helt naturligt förtjockningsmedel.
 
Enligt bolaget innehåller balsamicocreme regel kemiskt framställt förtjockningsmedel, vilket är tillåtet i ekologiska produkter. Men Saltå Kvarn vill inte använda tillsatser och påpekar att man tillsammans med producenten Casa del Balsamico Modenese och familjen Cattani utvecklat en naturlig förtjockning med enbart majsstärkelse.
 
Den röda Saltå Crema de Balsamico är gjord av koncentrerad druvmust och 40 procent äkta balsamvinäger (IGP) av druvsorterna Lambrusco, Trebbiano och Pignoletto samt majsstärkelse. Passar enligt företaget på exempelvis kött, fisk och grönsaker samt som smakfull dekoration på både varma och kalla rätter, ost, glass och pannacotta.
 
Den vita Saltå Crema di Balsamico Bianco är gjord av koncentrerad druvmust, vit balsamvinäger och majsstärkelse. Den är krämig, söt och syrlig i smaken och rekommenderas av Saltå Kvarn såväl till jordgubbar och vaniljglass som till vällagrad ost, samt till kött, fisk och i såser och dressingar.
 
Båda balsamicocremerna är Krav-märkta och kostar cirka 49 kronor för 150 ml.
 
/FoodMonitor

t20