Användarvillkor och ångerrätt
 
Lagring
All information som till exempel namn, adress och e-post lagras hos FoodMonitor (Pappersnytt).
 
Betalning
Prenumerationen på FoodMonitorPlus betalas kontant via Paypal eller via faktura. Moms är inkluderat i priset. Vi accepterar tills vidare betalning via nätet endast med kredit- eller kontokort. Betalningen går till firman Pappersnytt som administrerar FoodMonitorPlus (F-skattesedel finns). Prenumerationserbjudandet gäller enbart näringsidkare med fakturaadress i Sverige eller privatpersoner boende i Sverige.
Priset för en prenumeration är 789 kronor (inklusive moms) för 6 månader och 1 189 kronor (inklusive moms) för ett år. Priserna kan komma att ändras och du håller dig själv uppdaterad med dessa ändringar.
 
Upphovsrätt
Texter, bilder och grafik skyddas av upphovsrätten och får inte kopieras eller spridas.
 
Registrering
All information du lämnar i samband med din registrering måste vara korrekt och du ansvarar själv för att hålla den uppdaterad vid förändringar. Du ansvarar för att ditt användarnamn och lösenord förvaras på ett betryggande sätt och inte avslöjas för obehöriga.
Prenumerationen på FoodMonitorPlus är personlig för varje enskild användare och får inte delas med annan. För företag och myndigheter som vill ha flera användare så rekommenderar vi att kontakta oss på redaktionen @ foodmonitor.se för bästa upplägg och rabatt.


Laglig användning
Du ansvarar för att all din användning av FoodMonitorPlus sker i enlighet med dessa villkor, särskilda villkor för enskilda tjänster, lagar, och allmänt accepterade normer.


Tillgänglighet
FoodMonitorPlus kan från tid till annan vara helt eller delvis otillgänglig på grund av underhåll eller andra orsaker. FoodMonitorPlus kommer i möjligaste mån att förse dig som användare med information om eventuella begränsningar i tillgängligheten. Pappersnytt ansvarar dock inte under några omständigheter för eventuella konsekvenser eller skador till följd av att FoodMonitorPlus inte kan användas på avsett sätt.

Pappersnytt kan utan förvarning och med omedelbar verkan, stänga eller begränsa din tillgång till FoodMonitorPlus, om det upptäcks, eller finns skäl misstänka, att du använder FoodMonitorPlus i strid med dessa villkor, inklusive det avsedda ändamålet, särskilda villkor för enskilda tjänster, lagar, och allmänt accepterade normer för användningen.


Uppsägning
Förutom att uppsägning eller avstängning på grund av brott mot dessa villkor, kan Pappersnytt säga upp ingånget avtal om man beslutar att avbryta FoodMonitorPlus eller om det finns saklig grund för uppsägning. Ersättning för betald prenumeration utgår i dessa fall inte.

Uppsägning från Pappersnytt:s sida sker i sådant fall genom ett meddelande till din registrerade e-postadress.
Du kan säga upp din prenumeration när som helst. Vid uppsägning upphör prenumerationen vid utgången av den senast fakturerade prenumerationsperioden. Någon återbetalning av erlagd prenumerationsavgift sker alltså inte.
VIKTIGT: Om du beställt en löpande prenumeration hos oss så skickar vi ut en ny faktura först efter det att en ny prenumerationsperiod börjat. Avser du att inte förlänga prenumerationen så måste du säga upp den innan den nya perioden börjar.
(Kom ihåg att du måste betala den faktura vi skickar ut även om du säger upp prenumerationen en kort tid efter det att den nya perioden börjat. Det är alltså viktigt att du själv håller reda på när prenumerationsperioden löper ut. Den informationen får du från oss när du påbörjar den löpande prenumerationen. Du hittar den även när du hanterar ditt konto på vår webbplats. Du kan självfallet alltid kontakta redaktionen @ foodmonitor.se för att få den uppgiften).   
 
Ångerrätt
Vid avtal som träffas på distans har du som prenumerant på FoodMonitorPlus ångerrätt enligt lag. Det betyder att du har rätt att säga upp avtalet och få tillbaka den betalning som du erlagt. Ångerrätten gäller i fjorton (14) dagar från det att du tecknat en prenumeration på FoodMonitorPlus. 
För att utnyttja ångerrätten ska FoodMonitor meddelas via e-post, telefon, eller brev, inom ångerfristen. Ångerrätten gäller inte för näringsidkare.
Läs mer om ångerrätten här:  https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/angerratt/
Här finns ett standardformulär om du som konsument vill ångra ditt köp:  https://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett
 
FoodMonitorPlus nyhetsbrev
Registrerade användare på FoodMonitor Plus kan få tillgång till ett nyhetsbrev som skickas till angiven mejladress. Nyhetsbrevet skickas ut när så beslutas av redaktionen. Nyhetsbrevet är huvudsakligen avsett för prenumeranter på FoodMonitor Plus. Vill du inte mottaga nyhetsbrevet klickar du enklast på länken för detta längst ner i nyhetsbrevet eller skickar ett mejl till kundtjänst.
 
Användarvillkoren
De användarvillkor som beskrivs här kan komma att ändras. Som prenumerant ansvarar du själv för att hålla dig uppdaterad med dessa ändringar.
 
Kundtjänst
Frågor eller problem? Kontakta oss på telefon 070-7749333 eller skriv till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..