Portfolio (tillfälligt öppen för alla besökare)
{akeebasubs !*}
Konsument anmäler: Blev sjuk av campylobakter i SJ:s kycklingsmörgås
Det här är en plusartikel. Prenumerera på plus i 6 månader eller ett år. Med plus får du obegränsad tillgång till FoodMonitor.
Prenumerera här!
Är du redan prenumerant behöver du bara logga in för att läsa artikeln.
{/akeebasubs}
{akeebasubs *}
Konsument anmäler: Blev sjuk av campylobakter i SJ:s kycklingsmörgås
Förra månaden tog en konsument tåget till Hässleholm från Södra station. På tåget åt konsumenten en kycklingsmörgås. Det skulle konsumenten inte ha gjort.
”Väl på tåget belönade jag mig med att inhandla en kycklingsmörgås i buffévagnen, vilket jag hade all anledning att ångra. Två dagar senare insjuknade jag med magont och allt som därtill hör i samband med matförgiftning”, skriver konsumenten i en anmälan till Stockholms stad.
”Vid provtagning på vårdcentralen i Huddinge konstaterades att jag hade just drabbats av campylobacter. Utan tvekan har jag aldrig varit så sjuk. Det tog tre veckor innan jag var fit for fight. Har skrivit till SJ. Dock utan återkoppling.”
Stockholms stad har lämnat över ärendet till Livsmedelsverket.
FoodMonitor söker ansvariga på SJ för en kommentar.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Hur säkert är det att äta mat köpt på SJ:s tåg?
{/akeebasubs}