Portfolio (tillfälligt öppen för alla besökare)
Gray´s Bakery och Nacka kommun larmar om kladdkaka
I slutet av förra månaden meddelade enligt uppgift livsmedelsföretaget Gray's Bakery AB i Saltsjö-Boo att en egenkontroll visat på höga halter laktos i mjölkfria kladdkakor. Det är oklart om produkterna även innehåller mjölkprotein. Produkternna har återkallats. Det framgår av ett livsmedelslarm som Nacka kommun skickat ut i dagarna.
”Kontamination tros ha skett i en pump i bageriets tillverkningsprocess. 2 produkter, Kladdkaka Gluten och mjölkfri samt Kladdkaka Gluten och mjölkfri Pre-cut har återkallats av företaget. Produktionsdag 2019-08-22. Bäst före dag 2020-08-21”, skriver Nacka kommun i en kommentar.
Enligt Nacka kommun har de aktuella produkterna levererats till 13 grossister i Sverige och 1 grossist i Norge.
Gray´s Bakery har enligt uppgift kontaktat sina kunder och har återkallat produkterna, som kommer att destrueras.
Laktoshalten i produkterna bedöms inte vara någon fara för laktosintoleranta men det är oklart om det även finns mjölkprotein i.
”Mjölkprotein har ännu inte analyserats i produkten, bara laktos”, skriver Nacka kommun.
/FoodMonitor