Portfolio (tillfälligt öppen för alla besökare)
gris70
”Skitiga djur är en livsmedelshygienisk risk”
Vid en levandedjursbesiktning den 28 januari på slakteriet Skövde Slakteri AB i Skövde upptäckte en officiell veterinär, OV, cirka 25 stycken slaktsvin som var gödselsförorenade. Det framgår av en anmälan till länsstyrelsen.
”Föroreningen sågs vid första anblick vara jordinblandning då den var nästan svart. Vid närmare kontroll såg det mer ut som fekalier. Det gick inte se några hudirritationer. Djuren hade opåverkat allmäntillstånd och var i gott hull. Skitiga djur är en livsmedelshygienisk risk även om svinslaktkroppar skållas och borstas och flamberas innan de kommer in till slakten ska djur vara rena när de kommer till slakt. När svinslaktkroppar är förorenade kan det vara svårare att få dem helt rena under slaktprocessen”, skriver OV i anmälan.
/FoodMonitor
Foto: Livsmedelsverket.