Portfolio (tillfälligt öppen för alla besökare)
{akeebasubs !*}
Larm: Campylobacter i färsk kyckling från Polen
Det här är en plusartikel. Prenumerera på plus i 6 månader eller ett år. Med plus får du obegränsad tillgång till FoodMonitor. 
Prenumerera här!
Är du redan prenumerant behöver du bara logga in för att läsa artikeln. 
{/akeebasubs}
{akeebasubs *}
ky30
Larm: Campylobacter i färska kycklinglår från Polen
Det danska livsmedelsverket larmar om att campylobacten jejuni, som kan orsaka bland annat magsjuka hos människa, upptäckts i färsk kyckling som kommer från Polen. Enligt myndigheten utgör kycklingen en allvarlig risk för människors hälsa.
Det danska livsmedelsverket analyserade 12 prover av den aktuella kycklingen och hittade campylobacten jejuni i samtliga.
Kycklingen kommer från producenten Madama SP. Z.o.o. i Golczewo i Polen och har distribuerats av grossisten Ummah Foods i Greve i Danmark.
I dagsläget står det klart, enligt dokument som FoodMonitor tagit del av, att företaget B & Z Food AB i Malmö fått en leverans på 100 kilo av kycklingen från grossisten.
/FoodMonitor
Foto: EU-kommissionen.
{/akeebasubs}