Svenska Celiakiförbundet kritiserar Nick’s
Snacksvarumärket Nick’s, som ägs av Luthman Backlund Foods AB i Solna, utsätter med sin marknadsföring glutenallergiker för hälsorisker. Det anser organisationen Svenska Celiakiförbundet. Bolaget meddelar att man lyssnat på kritiken och vidtar nu åtgärder.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
En djurskyddsfilm du får se – och två som hemlighålls
FoodMonitor har den senaste tiden i flera omgångar begärt att få ta del av filmer från Livsmedelsverket som visar djurskyddsproblem som upptäckts på slakterier. Myndigheten har hittills sekretessbelagt allt som de anser kan skada de aktuella företagen och vägrat lämna ut flera filmer. Efter vår senaste begäran, som denna vecka gällde filmer från år 2014 och år 2015, lämnade man ut en och undanhöll två.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Beverage Market of Scandinavia AB förbjuds att sälja livsmedel som inte uppfyller märkningskrav
Miljöförvaltningen på Göteborgs Stad har upptäckt att bolaget Beverage Market of Scandinavia AB i Göteborg sålt ekologiska livsmedel utan att vara anmälda till ett kontrollorgan. Därför har myndigheten lagt ett förbud mot bolaget att sälja livsmedel som inte uppfyller märkningskrav.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
COVID-19 vecka 28: Livsmedelsverket rapporterar
Varannan vecka rapporterar Livsmedelsverket till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, om hur läget är med COVID-19. FoodMonitor har tagit del av rapporten för vecka 28.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Anställd på Vikbolands Kött avblodade djur men hade inget kompetensbevis
Förra månaden upptäckte en officiell veterinär, OV, att en ur personalen som arbetade med slakten på slakteriet Vikbolands Kött i Vikbolandet saknade kompetensbevis. Det framgår av en anmälan som nu blivit offentlig. Slakteriet medger fel och vidtar åtgärder.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Anmälan: konsument som är överkänslig mot kött blev illamående på Burger King i Mjölby
En konsument som är vegan och överkänslig mot kött beställde en vegansk hamburgare på en restaurang i Mjölby som tillhör hamburgerjätten Burger King, men fick en hamburgare gjord på kött – och blev illamående och spydde. En anhörig till konsumenten har i dagarna anmält det inträffade till Konsumentverket. Bolaget beklagar händelsen.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
- Konsument: klotgrill inköpt på Coop brände hål i bord
- Anmälan: solstol från Kalles Kaviar klippte av del av finger på konsument
- Livsmedelsverket ansöker om utdömande av 30 000 kronor i vite mot Skövde Slakteri
- Larm om bekämpningsmedel i sötpotatis från Kina
- Fläsksvål och kycklingbuljong från Nicaragua stoppas och destrueras
- Region Sörmland anmäler händelse med attackerande nötdjur
- ChopChop anmäls till Elsäkerhetsverket
- Man beväpnad med borrmaskin rånade Circle K
- Göteborgs Stad förbjuder Gröna Boden att sälja livsmedel som inte uppfyller märkningskrav
- Svenska Celiakiförbundet anmäler Espresso House