”Påfallande många fotskador” upptäckta på Guldfågeln
Den första oktober konstaterade en officiell veterinär, OV, vid en kontroll att kycklingar på slakteriet Guldfågeln i Mörbylånga hade ”påfallande många fotskador”. Misstankarna riktas mot en uppfödare i Kalmar län.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Levande kycklingar hängdes ovanpå ”returfötter”
Personalen på slakteriet Guldfågeln i Mörbylånga har vid flera tillfällen i år hängt upp levande kycklingar i fötterna ovanpå avskurna kycklingfötter från andra kycklingar som man låtit sitta kvar på slaktbandet. Den senast dokumenterade händelsen skedde i mitten av förra månaden. Livsmedelsverket protesterar nu mot hanteringen.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Guldfågeln förbjuds att släppa ut 52 ton chicken nuggets på marknaden
Kycklingslakteriet Guldfågeln i Mörbylånga har tillverkat frysta chicken nuggets av kasserade bröstfiléer. Slakteriet tänkte släppa ut nuggetsen på marknaden. Det menar Livsmedelsverket som nu lägger ett förbud.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Tunnbrödsbageri förbjuds att släppa ut misstänkt svartslaktat kött på marknaden
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Livsmedelsverket kan komma att behöva ytterligare 100 miljoner kronor i räntekontokredit
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Undersökning: majoritet tycker att mejeriprodukter och ägg kan ingå i vegetarisk mat
”2 av 3 konsumenter tycker att mjölk, ost, och ägg, kan ingå i vegetarisk kost”. Det har kommit fram i en undersökning bland 2 500 svenska konsumenter i åldrarna 16-74 år som livsmedelsföretaget Orkla låtit undersökningsföretaget SIFO utföra. Det finns idag ingen lagstadgad definition på vilken typ av mat som får kallas vegetarisk.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
- Anställd på Systembolaget kramade sönder revben på kollega
- Allvarligt läge för Gefleortens mejeri
- Eskilstuna larmar om bristande märkning på Balconi mjuk kaka – svensk grossist riskerar 180 000 kronor i vite
- Knivbeväpnad rånare på Netto i Västerås
- Olycka på Coca-Cola i Jordbro
- Hög halt kurkumin i kosttillskott från Storbritannien
- Livsmedelsverket vill stoppa Linköpingsföretag från att sälja livsmedel gjorda på malda syrsor
- Snårigt att ansöka om icke-ekologiska ingredienser till ekologiskt öl
- Honungstillverkare som säljer till ICA medger fel och ändrar produktnamn
- Glipa i ytterport gör att Bjursunds slakteri riskerar 30 000 kronor i vite