Skyddsombud: Ohälsosamt i Scandic Hotels kök i Västerås
Det förekommer en ohälsosam arbetsbelastning i köket på Scandic Hotels i Västerås. Men det rapporteras inte på grund av bristande rutiner och rädsla. Det menar facket som gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket tidigare denna månad.
Kommentar från Scandic Hotels:
"Vi har en god dialog med facket och det regionala skyddsombudet men vi har ännu inte själva fått ta del av anmälan. Vi ser mycket allvarligt på frågan och har tidigare haft en hög arbetsbelastning på grund av att vi haft svårt att rekrytera personal. Det har vi fått lösa tillfälligt genom att ta in resurser från våra andra hotell i bland annat Linköping och Örebro. Nu har vi äntligen anställt all personal vi behöver och har upprättat en handlingsplan för hur vi ska gå vidare. Vi kommer också ha ett möte tillsammans med det regionala skyddsombudet, en lokal facklig representant och vår personal för att förankra planen, rutinerna och åtgärderna", skiver Lena Karlsson, General Manager på Scandic Västerås, i ett mejl till FoodMonitor.
/FoodMonitor