Uppgifter om hot och våld på Coffeehouse by George
En anhörig till en franchisetagare i kedjan Coffeehouse by George ska enligt uppgifter till facket ha slagit ner en anställd och hotat en annan. Detta ska ha hänt vid två tillfällen på två olika dagar tidigare denna månad. Men franchisetagaren kallar anklagelserna för lögn och säger att ingenting har hänt. Franchisetagaren misstänker också att de två anställda är ute efter att få skadestånd.
FACKET: – Första dagen hade hans arbetskamrat blivit nerslagen av arbetsgivarens … (anhörig /red) och han vet inte vad det handlar om för de pratade på ett språk som han inte pratar själv. Så han förstod inte kontexten av detta riktigt. Men han följde ändå med sin arbetskamrat till polisen. När han kom till jobbet själv dagen efter så kom arbetsgivarens ... (anhörig) och sa till honom att du ska inte hålla på att hjälpa … (den andre anställde) att följa med till polisen och det du såg igår det har aldrig hänt. Då sa vår medlem att det har det visst gjort och jag tycker inte det är ok att du gör så där. Då hade … (den anhörige) sagt till vår medlem: du jag kan göra samma sak med dig. Och så hade han tagit tag i hans huvud och du vet tryckt pannan mot sin egen och försök trycka ner honom med ansiktet mot ett bord i kaféet, säger Anette Olsson, ombudsman och regional skyddsombud på Hotell- och restaurangfacket.
FRANCHISETAGAREN: – Det är inte rätt. Det är ingenting som har hänt här, säger ägaren.
– De här två personerna har planerat det här för något skadestånd. Jag vet inte vad de vill ha från mig men det är en planering från de båda. Jag har inte gjort något mot dem. Men jag hade båda dagarna min personal som vittnen. Och två som kom hit för att besöka mig har sett det hela.
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL