bDSC 0887
Anmälan: snusk på Burger King
En person som säger sig ha arbetat i hamburgerjätten Burger Kings restaurang i en stad i Södermanlands län har i dagarna vänt sig till Livsmedelsverket med en anmälan. Det handlar om uppgifter om brister i hygienen.
”På Burger King i ... (den aktuella staden) förvaras sopsäckar med gammal mat i utrymmen där ny mat tillagas. Tomater och andra grönsaker förvaras i ihåliga backar direkt mot golvet i omklädningsrum intill personalens skor. Det ligger i klistrade gamla salladsbitar som börjat mögla på golvet i köket, ingrott fett på samtliga ytor i köket. Det luktar soptipp i och bakom köket. Personalen tvättar inte händerna efter toalettbesök. Flera har blivit magsjuka efter förtäring av mat från aktuell restaurang. I min tjänst har jag besökt restaurangens baksida flertalet gånger, ej med anledning av livsmedel eller intresse av själva restaurangen, utan på grund av andra omständigheter. Trots att jag arbetat med andra uppgifter kan jag inte undgå att märka hur äckligt det är och har varit där inne”, skriver anmälaren.
FoodMonitor söker Burger King.
/FoodMonitor

t20