engelholmsglass
Laktosfri glass gjord på riktig grädde
Nu kan laktosintoleranta glädjas åt en riktig gräddglass från glassbolaget Engelholms Glass. Bolaget har genom att använda enzymet HA-laktas tagit bort laktosen från glassen.
”Tidigare tillverkades laktosfri glass utan mjölkprodukter vilket gav glassen en annorlunda smak. Tack vare enzymet kan glassen nu tillverkas av riktig grädde och smakar också precis som riktig gräddglass ska smaka”, skriver bolaget i en kommentar.
 
”Många människor som har problem med magen borde prova på laktosfria alternativ", säger Carl-Gustaf Gudmundsson, vd i Engelholms Glass.
 
Engelholms Glass tillverkar den laktosfria gräddglassen i smakerna kola, hallon och vanilj. Glassen distribueras främst söder om Halmstad och i Kalmar-regionen.
 
FoodMonitor-Fakta:
Engelholms Glass AB.
Omsättning: 41 Mkr (2009).
Resultat före skatt: 5 Mkr.
Antal anställda: 31.
 
Foto: Engelholms Glass.
 
/FoodMonitor