Livsmedelsverket stänger Husa Gård
Slakteriet Husa Gård AB i Brottby får inte längre bedriva slakteri- och styckningsverksamhet. Enligt Livsmedelsverket är bristerna i hygien, djurhälsa, och djurskydd, för stora.
– Det är ovanligt att vi måste ta till en så stark åtgärd. Men företaget har inte lyckats åtgärda allvarliga brister som till exempel kan leda till att konsumenter utsätts för smitta, säger Martin Lindblom, avdelningschef på Livsmedelsverket, enligt ett pressmeddelande.
Livsmedelsverket gör ett permanent återkallande av Husa Gård AB:s godkännande för slakteri- och styckningsverksamhet vid anläggningen i Husa Gård.
”Under oktober 2014 till april 2015 samt oktober 2015 till april 2016 har Livsmedelsverket vid ett flertal tillfällen konstaterat och påtalat att Husa Gård AB:s anläggning i Brottby inte följer lagstiftningen. Det har handlat om bristande hantering av slaktkroppar och organ vid slakt, samt brister i personlig hygien. Trots påpekanden och beslut om föreläggande verkar företaget inte förstå allvaret och har heller inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att varaktigt komma till rätta med problemen.”
Husa Gård AB kan överklaga myndighetens beslut.
/FoodMonitor