kIMG 9500
PRODUKTNYTT Quorn tar sig in i kylen med veganska och vegetariska alternativ
Livsmedelsföretaget Quorn meddelar att man denna vecka lanserar tio helt nya produkter i den kylda, färska, kategorin. Produkterna har listats hos ICA, Coop, Axfood, och Bergendahls.
– Svenska konsumenter är oerhört medvetna och kunniga när det gäller hållbarhet. Vi har ett brett, fryst sortiment som vi nu utökar med kylda, färska produkter. Det är ett stort steg för oss, men det är viktigt att fortsätta utveckla kategorin, säger Ami Blackburn, European Brand Manager på Quorn Foods, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
Fakta (källa Quorn):
Nyheter som släpps denna vecka.
Deli – färdigt att äta direkt ur förpackningen:
”Quorn Vegan Skivor Lätta & Välsmakande påminner om kyckling i smaken och innehåller 100 gram skivat pålägg.”
”Quorn Vegan Skivor Rökt Smak påminner om skinka i smaken och innehåller 100 gram skivat pålägg.”
”Quorn Skivor Spenat & Paprika är ett ovo-vegetariskt pålägg fullproppat med smak. En förpackning innehåller 100 gram skivat pålägg.”
”Quorn Skivor Rökt Smak är ett ovo-vegetariskt pålägg som påminner om skinka i smaken. En förpackning innehåller 100 gram skivat pålägg.”
”Quorn Grillade Skurna Filéer innehåller 140 gram ovo-vegetariska strimlade filéer. Med smak som påminner om grillad kyckling passar de perfekt såväl i sallad och wraps som i en matigare macka.”
”Quorn Grillade Skurna Filéer Chili & Lime innehåller 140g ovo-vegetariska strimlade filéer som påminner om grillad kyckling, smaksatt för lite extra hetta och sting.”
Huvudråvaror:
”Quorn Pepparstek är en kryddig lakto-ovo-vegetarisk stek med smak av svart, röd och grön peppar. Förpackningen innehåller två pepparstekar som är redo för stekpannan.”
”Quorn Chipolata är små smakrika ovo-vegetariska korvar.”
”Quorn Bratwurst är en lakto-ovo-vegetarisk variant av en saftig bratwurst.”
”Quorn Vegan Burgare är en vegansk burgare färdig för stekpannan eller grillen.”

t20