skinkaimg_1520
Stort sug efter ekologisk skinka i Värmland
”Den ekologiska skinkan kommer inte att räcka till alla som vill ha”, säger Peter Andersson på Konsum Värmland, till lokaltidningen Värmlands Folkblad.
 
Butikskedjan Konsum Värmland säljer cirka 300 ton skinka varje år. Den starkaste trenden i år är en kraftigt ökad efterfrågan på ekologisk skinka. Förra året tog den slut snabbt. Även i år står det klart att handlarna inte får så stor tilldelning som de vill ha.
 
Men många kunder nöjer sig enligt Konsum Värmland med närproducerad skinka som alternativ. Den skinkan råder det ingen brist på.
 
"Närproducerat har vi så det räcker. Många vill ha kvalitet på jul och det då blir det allt viktigare att vara säker på att grisen är uppvuxen på en värmländsk gård”, säger Peter Andersson till tidningen.
 
Källa: Värmlands Folkblad.
 
/FoodMonitor
 

t20