Bilmusik plågar vid Karlstads stora kroggata
LEDARSTICK Det har den senaste tiden varit skriverier i lokalpressen i Karlstad om personer som nattetid kör omkring i staden och spelar extremt hög musik. En del Karlstadsbor är mycket upprörda medan andra tycker det är ett trivialt problem och att det bara är frågan om ungdomar som måste få visa upp sig och vara lite rebelliska.

 k27

Men det som sker nu i Karlstad är en företeelse som har gått helt över styr. Det har hållit på i många månader och karakteriseras av många som direkt ofredande. Och det handlar inte alltid om ungdomar.
Musiken på nätterna från bilarna är så hög och så omfattande att det till och med fått gäster på ett hotell att nyligen skriva en upprörd insändare i lokalpressen.
I ett fall som FoodMonitor observerade för ett tag sedan sprang en gråtfärdig man, som bor på en gata i centrum, ikapp en polisbil för att förmå Värmlandspolisen att ingripa. Inget hände. Mannen berättade för FoodMonitor att han var nyinflyttad från Stockholm och att han aldrig varit med om något liknande.
Musiken är så hög att den på flera hundra meters avstånd är besvärande. Bilarna, som kan vara ett tiotal, åker runt i staden i timmar.
Nu börjar alltså Karlstadsborna reagera på allvar. I lokalpressen ifrågasätter man varför polisen inte agerar. Det råder redan ett förbud mot att trafikera gator i centrala Karlstad nattetid.
Det handlar enligt uppgift också om att personer medvetet åker omkring och med stora högtalare monterade på bilar och väcker hotellgäster tidigt på morgonen med hög musik.
FoodMonitor kan konstatera att i flera fall handlar det om även medelålders personer som befinner sig i bilarna och att berusningsgraden kan vara hög.
Problemet är att polisen låter det hela få pågå. Det finns patruller i staden på nätterna. Men det är inte ofta de stoppar de aktuella bilarna.
Polisen har, som FoodMonitor berättat om tidigare, inte heller gjort något åt den omfattande svarttaxiverksamheten som pågår vid den aktuella kroggatan.
Svaret som polisen ger de som klagar verkar vara, som i de flesta fall av den här typen, att de inte har resurser. Det kan säkert stämma emellanåt men inte varje helg.
LÄS OCKSÅ: Omfattande verksamhet med svarttaxi på Karlstads stora kroggata
HÅKAN FRISELL

t20