li21
Doldisen Viking Malt är Årets Livsmedelsexportör 2019
– ”En av Sveriges viktigaste råvaruförädlare”
Livsmedelsföretagen meddelar att företaget Viking Malt är Årets Livsmedelsexportör 2019. Bolaget exporterar 150 000 ton svensk malt till bryggerier och destillerier världen över årligen.
– Exportens betydelse för Sverige kan inte överskattas, och detsamma gäller Viking Malts betydelse för bryggeri- och destilleriindustrin. Oavsett var i världen du dricker din öl så finns det en god chans att den är gjord på Viking Malts högkvalitativa, svenska malt. Den svenska dryckesbranschen växer med rekordfart och den utvecklingen är Viking Malt en mycket viktig del av. Viking Malt är en värdig och inspirerande vinnare av priset Årets Livsmedelsexportör, säger Björn Hellman, vd i Livsmedelsföretagen, enligt ett pressmeddelande.
Viking Malt levererar malt och tjänster till bryggerier och destillerier i över 30 länder. Malten produceras i Sverige, Finland, Litauen, Danmark, och Polen. Viking Malt ägs av finska Polttimo och svenska Lantmännen.
– Vår målsättning har alltid varit att först och främst tillgodose våra svenska kunders behov av malt och vi vill tacka dem för deras lojalitet. Att vi därtill haft möjligheten att växa med vår exportandel, genom utökad produktionskapacitet, samt att våra lantbrukare fortsätter att odla kvalitetsmaltkorn, har berett vägen för en lyckad exportsatsning. Kombinationen av att betjäna både lokala nyckelkunder och exportkunder gynnar alla parter. Genom ett starkt team i Halmstad, som hela tiden strävar efter att leverera bra kvalité med hög leveranssäkerhet och etablera goda relationer med våra kunder, så har vi genom åren lyckats bygga upp en lojal och stark kundkrets även på exportmarknaden, säger Kasper Madsen, vd i Viking Malt, enligt pressmeddelandet.
HÅKAN FRISELL
Bilden: Näringsminister Ibrahim Baylan, Kasper Madsen, vd Viking Malt, Malin Andersson, försäljningschef Viking Malt, Björn Hellman, vd Livsmedelsföretagen, och Fredrik Fexe, vice vd Business Sweden. Foto: Livsmedelsföretagen/David Thunander.

t20