ko37
Nytt fall med nöt som skadats i transportbil – färskt blod rann från stora sår
Som FoodMonitor berättat om tidigare så upptäcktes ett nöt på HKScan som fastnat med benet i en transportbil och fick avlivas på plats. Nu har FoodMonitor fått uppgifter om att ett nöt skadats i benen efter att ha transporterats av samma transportör.
”Vid levandedjursbesiktning … observerades en ungtjur … med sårskador på båda bakbenen samt vänster framben”, skriver en officiell veterinär, OV, i en anmälan.
”På höger bakben satt sårskadan på baksidan av benet och sträckte sig cirka 10 centimeter från hasspetsen i nedåtgående riktning. På vänster bakben satt sårskadan på insidan av benet i höjd med hasen och var cirka 10 gånger 6 centimeter. På vänster framben var sårskadan belägen på framsidan av karpleden.”
”Alla sårskador bedömdes som färska då färskt blod fortfarande rann från såren. … Djuret visade uppenbara tecken på smärta då det undvek att helt sätta ner väster bakben i marken samt haltade.”
Den aktuella transportören misstänks vara inblandad i flera allvarliga skador på djur som den senaste tiden transporterats till HKScan.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Ko fastnade i transportbil – fick avlivas – blev kadaver
Foto: Livsmedelsverket.

t20