k89
Omfattande ungdomsfylla på Putte i Parken i Karlstad
För en vecka sedan gick festivalen Putte i Parken av stapeln i Karlstad. Nu har polisen gjort en sammanställning. Den visar på omfattande ungdomsfylla, sexuella ofredanden, och många barn och ungdomar som klämdes i publikhavet under bandet Det Vet Du:s spelning.
– Det var mycket ungdomsfylla i år, säger Tia Jylhä insatschef på polisen.
Tia Jylhä berättar att två anmälningar om sexuella ofredanden gjordes under fredagskvällen den 5 juli.
– Vi hade två anmälningar utan misstänkta gärningsmän och bara vaga signalementsuppgifter. Det var flickor i åldern mellan 15 och 18 år som anmälde. Och vi hade 4 misshandelsfall bland ungdomsgrupperingar. Ett misshandelsfall var mellan två personer och skedde i publikhavet. De andra involverar ungdomar från runt 16 upp till 20 år på festivalområdet.
Den största skillnaden mot Putte-festivaler i Karlstad tidigare år var enligt Tia Jylhä ungdomsfylleriet.
– Det var mer än det brukar och mer ungdomsgäng som drog runt, säger hon.
Enligt uppgift såg fältassistenter och socialtjänstemän till att 10-15 barn och ungdomar skickades hem från festivalområdet varje dag.
Vad beror fylleriet på?
– Jag vet inte riktigt. Vi pratade själva om det där. Vad gör vi för analys av att det har blivit så här? Det är någonting som vi får sätta oss ner och kika på om det handlar om generationsväxling att vi har fått in nya ungdomsgäng. Sedan är det så klart festivalens bokningar av band som attraherar unga på ett helt annat sätt än vad de kanske tidigare har gjort.

pIMG 1656

Polisen gjorde ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL

t20