kDSC 0311
Karlstads kommun medverkar till livsmedelssnusk på matfestival
LEDARSTICK Idag har den årliga mycket populära matfestivalen med internationella förtecken startat på Stora Torget i Karlstad. Kommunen upplåter plats och har till och med inrättat en kran så att de medverkande bolagen kan hämta vatten. Problemet? Plastslangen som är fastsatt på kranen är i sådan höjd att bland annat hundar slickar på den. Det berättar en orolig försäljare på platsen. Det är farligare än många tror.
Detta för att bolagen på plats använder vattnet till sig själva, till matlagning, till rengöring av bland annat knivar och annan utrustning, och direkt till sina kunder.
Det gör att smitta kan spridas vilket är en helt oacceptabel risk för de konsumenter, många barn och äldre, som besöker matfestivalen.
Självfallet är det så att livsmedelsföretagen på platsen är skyldiga att sälja säkra livsmedel. Men att Karlstads kommun installerat vattenkranen på det här sättet är helt oacceptabelt. Kanske borde de rådgjort med sin egen livsmedelskontroll först?
kDSC 0320
DENNA ARTIKEL UPPDATERAS LÖPANDE!
UPPDATERAD 2019-07-25
– Det ser inte bra ut, säger en livsmedelsinspektör på Karlstads kommun som sett bilden på den aktuella kranen med slang.
Men kommunen säger samtidigt att konsumenter inte behöver vara oroliga. Detta eftersom slangen nu har tagits bort.
Kommunen säger också att det är bra om man spolar lite ur kranen först innan man använder vattnet.
HÅKAN FRISELL
Bilden: Hunden på översta bilden har inte nödvändigtvis något med artikeln att göra. Foto: FoodMonitor.

t20