bDSC 0041
Fazer:
Nu kan brödpåsar i plast från Skogaholm pantas
Livsmedelsföretaget Fazer meddelar att konsumenter från och med idag kan panta varumärket Skogaholms brödpåsar i plast på någon av Sveriges över 5 000 återvinningsstationer genom att använda appen PantaPå. Enligt bolaget ökar sannolikheten att plastpåsar återvinns från 18 procent till över 80 procent om de ges ett värde.
”Själva pantningen görs genom att ladda ner PantaPå-appen, ta sig till närmaste återvinningsstation som hittas i appen, skanna streckkoden på Skogaholmspåsen, och kasta den i rätt behållare. Därefter får man en rabattkupong på nästa köp av bröd från Skogaholm”, skriver Fazer i ett pressmeddelande.
– Genom att så många svenska hushåll nås via Skogaholms brödpåsar hoppas vi att användningen av appen ökar och att många fler varumärken hoppar på tåget för ökad återvinning av plast, säger Suwar Mert, grundare och vd för PantaPå, enligt pressmeddelandet.
UPPDATERAD
Finns det något som hindrar att oseriösa personer skannar påsar i butikshyllor eller andra ställen och tar ut ersättning?
"Ja, för att kunna panta plastpåsarna så måste man vara i närheten av en återvinningsstation. Således kan de inte skannas av i butiken. Appen känner av om du är där eller ej", skriver Iris Mäkitalo, kommunikationschef på Fazer Sverige, i ett mejl till FoodMonitor.
/FoodMonitor

t20