Veg of Lund AB snart på Nasdaq First North Growth Market
Livsmedelsbolaget Veg of Lund AB (publ) i Malmö meddelar att man planerar att inleda handel i bolagets aktier på handelsplatsen Nasdaq First North Growth Market. Första dagen blir enligt uppgift den 10 februari.
– Beslutet om emission och notering på First North är ett spännande steg för oss på Veg of Lund. Jag och Thomas Olander, bolagets vd, har varit med sedan bolaget grundades och att nu kunna erbjuda fler att investera är viktigt för att vi ska kunna fortsätta växa och möta den stora efterfrågan på växtbaserade livsmedel med hög kvalitet. Efter lanseringen av vår första produkt planerar vi att expandera vår geografiska närvaro och produktportfölj. I första hand vill vi fokusera på lanseringen av våra framtagna växtbaserade mjölkalternativ. Nästa steg i processen är att utveckla varumärke och kommersialisera produkten under det andra halvåret av 2020, säger Eva Tornberg, professor och ansvarig för Veg of Lunds forskning och utveckling, enligt ett pressmeddelande.
– Vi hoppas nu att snart genomföra våra tillväxt- och expansionsplaner som omfattar säljaktiviteter och marknadsföring i Sverige samt i Storbritannien, och USA, säger Thomas Olander, vd i Veg of Lund.
Veg of Lund har en patenterad värmestabil vegetarisk emulsion som består av potatis och rapsolja.
”Med hjälp av denna patenterade emulsion kan Veg of Lund erbjuda alternativ för ett flertal traditionella, animaliebaserade livsmedel med unika produkter som kan smaksättas med flera olika populära smaker, är hälsosamma och hållbara. Veg of Lund lanserade sin första produkt 2018, My Foodie, som är en matig smoothie och finns i tre olika smaker”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
/FoodMonitor

t20