aIMG_2307
Apoteket fyller på med handsprit denna vecka
Flera tidningar rapporterar om att handspriten tar slut i handeln. Apoteket meddelar idag att man denna vecka planerar att börja fylla på sina butikshyllor. Man tittar även på att sälja bland annat ansiktsmasker som är klassade som FFP3.
– Det började ta slut på en hel del apotek i förra veckan. Det tog också slut på apoteket.se. Det kom igår till vårt centrallager så det borde komma ut nya förpackningar till apoteken den här veckan, säger Magnus Frisk, presskontakt på Apoteket.
Ni verkar också ha slut på munskydd. När får ni in fler av dem?
– Det senaste beskedet är att det ska komma in en ny laddning under mars. Någonstans mitten eller slutet av mars är vad vi hoppas på.
Kommer Apoteket att ta in FFP3-masker?
– Vi har lite kontakter med leverantörer för att titta på olika alternativ som vi skulle kunna ta in men det finns inga beslut om det än, säger Magnus Frisk.
– En del av de leverantörer vi haft kontakt med vet jag säger att vi gärna hade sålt till er fast just nu prioriterar vi andra marknader.
Apoteket följer utvecklingen kring coronaviruset.
– Vi står i princip daglig kontakt med Folkhälsomyndigheten och en del andra myndigheter också och följer deras råd, säger Magnus Frisk.
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.