Orkla Foods Sverige går med i nationellt samarbete för att minska matsvinnet
Livsmedelsföretaget Orkla Foods Sverige AB i Malmö meddelar att man beslutat att ansluta sig till det nationella samarbetet för att minska matsvinnet. Idag lanseras en överenskommelse.
”Varje år uppstår över 1.3 miljoner ton matavfall i Sverige. Det motsvarar i genomsnitt 133 kilo per person. Den 12 mars lanseras en överenskommelse mellan aktörer i livsmedelsbranschen som tillsammans ska arbeta för att minska matsvinnet. Initiativet ska bidra till FN:s hållbarhetsmål 12.3 som är att halvera det globala matsvinnet till 2030 och minska förlusterna i hela kedjan”, skriver Orkla Foods Sverige i ett pressmeddelande.
”De som har anslutit sig till överenskommelsen är Orkla Foods Sverige, Arla Foods, Martin och Servera, Menigo, Sodexo, Visita, Livsmedelsföretagen, Compass group AB, Norrmejerier, Coor, Linas Matkasse, Svenska köttföretagen, Potatisodlarna, och LRF. Medverkar gör också Statistiska Centralbyrån, Livsmedelsverket, Naturvårdsverket, Jordbruksverket, och näringsdepartementet. Fler medlemmar är också välkomna att ansluta.”
/FoodMonitor