Test för COVID-19 i mobila stationer utanför utvalda Lidl-butiker i Stockholm
Butikskedjan Lidl meddelar att det öppnas mobila teststationer för Covid-19 för vårdpersonal utanför tre butiker i Stockholm. Det handlar om ett samarbete mellan Lidl, Samtrans, och Infosolutions. Det hela sker i samverkan med Folkhälsomyndigheten.
– I den svåra situation vi befinner oss i är det helt självklart för oss att stötta på de sätt vi kan. Oavsett om det handlar om att hjälpa äldre att få hem mat, stötta mindre livsmedelsproducenter eller som i det här fallet, möjliggöra för fler provtagningar. När vi fick frågan om att upplåta plats på våra parkeringar för provtagning och förstod att vi kunde göra det utan att på något sätt riskera våra kunders hälsa svarade vi ja utan att tveka. Den här situationen är någonting var och en har skyldighet att hjälpa till att lösa, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl Sverige, enligt ett pressmeddelande.
Provtagningsstationerna öppnar utanför Lidls butiker i Upplands Väsby, Kungsängen, och Fruängen.
”Utanför varje butik kommer en testbil stå parkerad. Testerna, som bokas i förväg, kommer att utföras vardagar mellan klockan 08:30 och 18:00 med start tisdagen den 28 april och pågå fram till sommaren. Det är enbart vårdpersonal som kommer att testas vid stationerna. Sammanlagt kommer de tre nya teststationerna ha kapacitet att testa runt 600 personer per dag”, skriver Lidl i pressmeddelandet.
/FoodMonitor