Efter branden: Polarbröd investerar i ny smörgåsproduktion i Älvsbyn
Brödbolaget Polarbröd meddelar att bolagets styrelse beslutat att investera upp till nio miljoner kronor i en anläggning för smörgåsproduktion i Älvsbyn. Bolaget planerar att därigenom snart kunna leverera rullar, klämmor och Polarmackor till storhushållsmarknaden.
– Smörgåstillverkning är ett prioriterat affärsområde för Polarbröd och de senaste åren har företaget sett en ökad efterfrågan på enkla, goda och hållbara måltider on the go, säger vd Anders E Johansson i ett pressmeddelande.
Bolaget räknar med att investeringen kommer att skapa ett tjugotal arbetstillfällen i Älvsbyn.
– Detta är en första milstolpe för oss på vår väg tillbaka med verksamhet i Älvsbyn. Det känns fantastiskt roligt att vi redan nu kan projektera ett nytt smörgåshus. Vi vill också rikta ett tack till kommunen, Älvsbyhus och en rad entreprenörer som varit behjälpliga i processen. Vi har en lång väg kvar, men jag är så stolt över de medarbetare som jobbar stenhårt för att vi snabbt ska komma igen, säger koncern-vd Karin Bodin i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Fakta:
Polarbröds tidigare enhet för produktion av smörgåsar låg i det bageri som brann ner för ett par veckor sedan.