sIMG_2674
Froosh sätter naturligt funktionella fruktsmoothies på svenska marknaden
PRODUKTNYTT Livsmedelsföretaget Fazer meddelar att deras nordiska smoothie-varumärke Froosh nu lanserar tre funktionella fruktsmoothies gjorda på 100 procent naturliga och växtbaserade ingredienser. Det handlar om smakerna Clean Green, Up Beat och Slow Down.
– Vi är så stolta över att lansera dessa nya funktionella smoothies där vi har kombinerat frukter, grönsaker och andra naturliga ingredienser som alla bidrar till den goda smaken Froosh är känt för, men som tillsammans även skapar smoothies med innovativ funktionalitet. Exempelvis är Froosh Clean Green en fräsch grön smoothie med detoxande egenskaper från spenat, spirulina och vinäger – kombinerat med härlig smak av äpple och kiwi, säger Julia Weijola, Brand Manager på Froosh, enligt ett pressmeddelande.
Här är produkterna det handlar om (källa: Fazer):
Clean Green – ”Froosh Clean Green introducerar vinäger som är en unik ingrediens i smoothie-kategorin. Vinäger är en trendig ingrediens associerad med många hälsoeffekter, exempelvis ökad blodcirkulation och åldersbromsande. Smoothien innehåller också spirulina och spenat som förbättrar matsmältningen och minskar sockersug. Med en fräsch smak av äpple, kiwi och lime”
Up Beat – ”Froosh Up Beat smoothie innehåller kaffeextraxt som motsvarar en kopp kaffe. Har en hög halt C-vitamin från acerolakörsbär som också bidrar till att motverka trötthet – tillsammans med guarana & koffein. Med en fruktig smak av mango och banan”
Slow Down – ”Froosh Slow Down har en fräsch och mild smak av ananas, citronmeliss och kamomill. Kamomill används ofta i te och är tillsammans med citronmeliss kända för sina naturligt lugnande egenskaper”
/FoodMonitor
Fakta (källa: Fazer):
”De nya funktionella smoothie-smakerna innehåller endast frukt och naturliga extrakt och som alla produkter från Froosh innehåller de inget tillsatt socker, inga artificiella vitaminer, eller tillsatser.”
Foto: FoodMonitor.