aaaaarla_koket_smak_vispgr_Smaksatt vispgrädde
Lagom till jul lanserar Arla en helt ny produktkategori: smaksatt vispgrädde. Enligt en undersökning som Arla genomfört uppger två av tre svenskar att de gör dessert minst en gång i veckan. Samtidigt efterfrågar man produkter som gör det enklare att lyckas i köket. Foto: Arla 
 
Enligt Arla är nyheten är ytterligare ett led i satsningen att vara hela Sveriges matinspiratör, en satsning som bland annat lett till att Arlas försäljning av vispgrädde ökat med 29 procent på två år.
 
Arla Köket smaksatt vispgrädde lanseras i två karaktäristiska smakvarianter, choklad och jordgubb. I chokladgrädden har 70 procentig choklad blandats med Arla Köket vispgrädde och i jordgubbsgrädden en annan populär smakbärare: jordgubbssylt. Smaksatt vispgrädde fungerar på samma sätt som vanlig vispgrädde och är ett utmärkt alternativ till glass, vaniljsås eller sylt.  Den fungerar dessutom bra som bas i exempelvis parfait och mousse eller att avnjutas precis som den är, meddelar Arla.
 
– Arlas mål är att vara hela Sveriges matinspiratör. Därför känns det extra roligt att lansera en helt ny produktkategori på marknaden. Smaksatt vispgrädde blir ett mycket spännande tillskott i mejerikylen. Vi förlanserade den smaksatta vispgrädden under Chokladfestivalen på Nordiska Museet i Stockholm i oktober och fick mycket positiva reaktioner från tusentals besökare, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.
 
Arla Köket smaksatt vispgrädde finns i butik redan nu och har ett cirkapris på 16 kronor. Produkterna säljs i återförslutbar förpackning (2,5 dl) med skruvkork.
 
/FoodMonitor