madeleinethellMadeleine Thell vann SM Unga Bagare
Idag korades Madeleine Thell (bilden, foto: SM Unga Bagare) från Lund som segrare i SM Unga Bagare 2011. Tävlingen tog fem timmar och avgjordes på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg. De 12 finalisterna använde sina egna recept för att baka bröd och tårtor. Madeleine Thells bakverk hade högst kvalitet enligt juryn.
 
”Det känns fantastiskt kul att vinna, det här är det mest prestigefulla priset en ung bagare kan få. Jag älskar att baka och nu känner jag mig taggad att fortsätta utvecklas som bagare”, säger Madeleine Thell.
 
På andra plats kom Therese Vesterholm från Dala-Husby, och på tredje plats Ida Juhlin från Västerås.
 
Madeleine och Therese får nu representera Sverige i EM för unga bagare i september i Tyskland.
 
Martin Lundell, VD för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerade SM Unga Bagare, tycker att nivån på årets tävlande var imponerande hög.
 
”Intresset för bagaryrket har ökat bland yngre och allt fler talanger vill tävla för att visa upp sitt hantverk och det höjer nivån på finalen i SM Unga Bagare, i år var de tävlande verkligen imponerande. Våra unga svenska bagare håller absolut internationell klass vilket bådar gott inför EM till hösten”, säger han.
 
 
FoodMonitor-Fakta (källa SM Unga Bagare):
   
Juryns motivering:
Madeleine Thell planerade och använde tiden väl, jobbade rent och snyggt och visade upp störst hantverksmässig skicklighet i den ovanligt jämna finalen. Hennes bakverk av hög kvalitet och god smak avgjorde SM Unga Bagare 2011.

  

Resultatet i SM Unga Bagare 2011:
Första plats: Madeleine Thell, 20 år, från Lund på Yh-utbildningen för bagare och konditorer i Kristianstad
Andra plats:  Therese Vesterholm, 20 år, från Dala-Husby på Yh-utbildningen för bagare och konditorer i Kristianstad
Tredje plats: Ida Juhlin, 21 år, från Västerås på Yh-utbildningen för bagare och konditorer på Burgårdens Utbildningscentrum i Göteborg
Delad fjärdeplats: Emma Arkblad, 22 år, på Ekstedts Bageri & Café i Alingsås, Alex Roskvist, 22 år, på Gateau Stockholm i Stockholm, Peter Karlsson, 22 år, från Enköping på Stiftelsen Skansen i Stockholm, Marcus Olsson, 22 år, på Ritz Conditori i Sölvesborg, Sebastian Andersson, 22 år, på Pâtisserie David i Malmö, Sara Olsén, 22 år, från Billesholm på Conditori Tösabiten i Ekeby, Linn Danielsson, 18 år, från Dala-Järna, på Yh-utbildningen för bagare och konditorer i Kristianstad, Cecilia Holmgren, 19 år, från Västerås på Yh-utbildningen för bagare och konditorer i Kristianstad, Kim Westerling, 20 år, från Västerås på Yh-utbildningen för bagare och konditorer i Kristianstad
 
/FoodMonitor