Efter upploppet: Migrationsverket går över till att servera portionsförpackad mat
CORONA Som FoodMonitor berättat om tidigare så inträffade det förra månaden ett upplopp på Migrationsverkets förvar i Märsta på grund av rädsla för Coronasmittad mat. Myndigheten meddelar att man vidtagit åtgärder.
”I samband med det konstaterade fallet av covid-19 valde vi i samråd med vår leverantör av mat att övergå från mat som serveras i kantiner till portionsförpackad mat. Detta gäller tills vidare”, skriver man i ett mejl till FoodMonitor.
”På förvaret i Märsta har de förvarstagna vid upprepade tillfällen under de senaste veckorna fått information om coronaviruset och de vanliga symptomen. Informationen har getts i mindre grupper för de vanligaste språkgrupperna, och individuellt med tolk i övriga fall. I Märsta har samtliga förvarstagna fått allmän information om viruset, vilka symptom man ska vara vaksam på, och vilka åtgärder som vidtas vid misstänkt smitta. Åtgärderna innebär att den förvarstagna flyttas till en annan boendekorridor som man inte får lämna innan det har gått två dagar och sjuksköterska bedömt att man är symptomfri. I boendekorridoren får man ett eget rum där man också äter. Det finns duschar, toaletter, och datorer, som överallt annars. De förvarstagna har som alltid tillgång till handsprit, samt tvål, och papper, på toaletterna.”
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Rädsla för Coronasmittad mat utlöste upplopp på Migrationsverkets förvar
Läget är ansträngt för frilansjournalister just nu. Stöd gärna FoodMonitor genom att prenumerera på FoodMonitor Plus.

t20