cIMG_2618
Fazer testsäljer växtbaserad havrechoco
Livsmedelsföretaget Fazer i Stockholm meddelar att man från och med idag på sajten fazerstore.se testlanserar växtbaserad havrechoco i två smaker – Oat Choco och Oat Choco Hazelnut. Havrechocon är enligt uppgift vegansk, laktosfri, och fri från palmolja.
– Våra kunniga chokladteknologer har lyckats lösa en kreativ utmaning vi arbetat på länge; en helt växtbaserad choco som är vegansk, laktosfri, palmoljefri och tillverkad med 100 procent ansvarsfullt odlad kakao. Detta är en innovation som vi nu testlanserar för att få in värdefull feedback från konsumenterna kring smaken på produkten, säger Robert Engman, vd, Fazer Konfektyr i Sverige, enligt ett pressmeddelande.
”Fazer Oat Choco skapades genom att kombinera nordisk havre och ansvarsfullt producerad kakao. Havren har en mild och välbekant smak och är odlad enligt Fazers principer för hållbart spannmål. Kakaon köps in från odlare i Fazers direkta hållbarhetsprogram, samt certifierad kakao från UTZ, Rainforest Alliance, och Fairtrade Cocoa Programme”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.