Sajten djurtransporter.se drivs av männen bakom skandalbolagen Svensk Djurassistans AB och Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har företagen Svensk Djurassistans AB i Segeltorp och Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i Segeltorp skickat ut ”erbjudanden” som ser ut precis som fakturor till uppskattningsvis över hundratusen svenskar. Nu har nätverket MilDigitalGroup där bolagen ingår startat en ny verksamhet, djurtransporter.se, som enligt Jordbruksverket saknar tillstånd för transport av djur.
”Det finns inga tillstånd gällande företaget. (… har kollat med vår registerenhet och utifrån den information … givit dem, kunde de inte hitta något tillstånd för djurtransporter.se)”, skriver en handläggare på Jordbruksverket i ett mejl till FoodMonitor.
Av de personer, som vi kan finna, som är kopplade till djurtransporter.se och nätverket MilDigitalgroup har ingen kompetensbevis för djurtransporter.
Jordbruksverket beskriver situationen med djurtransporter.se som ”allvarlig” och meddelar att man informerat sin informationssäkerhetsansvarige om sajten.
För att få bedriva djurtransporter krävs det att de transportfordon som används är besiktigade av länsstyrelsen. Länsstyrelsen Stockholm meddelar att man inte besiktigat några transportbilar från djurtransporter.se.
Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, TYA, som äger sajten djurtransporter.nu som är en legitim verksamhet meddelar att man är bekymrade över sajten.
Djurtransporter.se ingår alltså i nätverket MilDigitalGroup. FoodMonitor har tidigare avslöjat hur bolag i det nätverket omsatt miljontals kronor på att skicka ut ”erbjudanden” som ser ut precis som fakturor till konsumenter över hela landet. Många konsumenter har gjort anmälningar om detta till Konsumentverket.
LÄS OCKSÅ: https://www.foodmonitor.se/index.php/component/search/?searchword=mildigitalgroup&searchphrase=all&Itemid=101
/FoodMonitor
Har du uppgifter om djurtransporter.se som du tycker att vi bör känna till? Skriv i så fall gärna en rad till redaktionen @ foodmonitor.se.