Mögelgift över gränsvärde i flera produkter från Leksands Knäckebröd
Livsmedelsföretaget Leksands Knäckebröd AB i Leksand meddelar att man återkallar ett begränsat parti av produkterna Brungräddat Knäcke Rund, Brungräddat Knäcke Trekant, Minirut Brungräddat, Rundrut Normalgräddat och Rundrut Brungräddat. Anledningen är att mögelgiftet Ochratoxin påträffats i en halt som ligger över gällande gränsvärde.
”Det har vid provtagning framkommit att Brungräddat Knäcke Rund, Brungräddat Knäcke Trekant, Minirut Brungräddat, Rundrut Normalgräddat samt Rundrut Brungräddat från Leksands Knäckebröd med bäst före-datum 2022-01-09 och 2022-01-10 innehåller Ochratoxin som överstiger gränsvärdet. Ochratoxin är ett ämne som kommer ifrån mögelsvampar och kan uppstå i spannmål, torkad frukt, rött vin och kaffe”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
”Leksands Knäckebröd uppmanar alla kunder som har köpt nämnda produkter med utgångsdatum 2022-01-09 och 2022-01-10 att slänga knäckebrödet och kontakta kundservice på hemsidan för ersättning. Andra bäst-före-datum eller andra produkter från Leksands Knäckebröd är inte drabbade.”
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Leksands Knäckebröd: tidningar har förlett konsumenter att tro att de kommer att ta stor skada

t20