Deliverect tar sats för expansion i Sverige
Det belgiska bolaget Deliverect, som hanterar beställningarna för matleveransföretag, meddelar att man genom en investeringsrunda tagit in 150 miljoner dollar. En del av pengarna kommer att användas till att expandera verksamheten i Sverige och Norden.
– I takt med att digitalisering blir mer och mer populärt har vi sett hur inte bara restauranger utan även livsmedels- och närbutiker har behov av strömlinjeformad onlinebeställning för att göra sina kunder nöjda, det gäller särskilt bland millennials och generation Z-shoppare. Denna finansiering kommer att främja våra ansträngningar att stötta alla i besöksnäringen genom vår App Store bland annat. Vi är stolta över Deliverects nästa fas som ledare inom onlineorderautomatisering, särskilt eftersom så många människor föredrar bekvämligheten med färdigmatleveranser idag, säger Zhong Xu, Deliverects grundare och vd, enligt ett presmeddelande.
Som FoodMonitor berättat om tidigare så använder hamburgerbolaget MAX Burgers AB i Luleå en tjänst från Deliverect för hemleveranser.
LÄS MER: MAX levererar snabbare med Deliverect
Andra företag som använder Deliverects tjänster är enligt uppgift Foodora, Uber Eats och Wolt.
Enligt Deliverect har antalet platser som använder deras tjänst i Sverige ökat från 83 under 2020 till 504 i slutet av 2021.
Deliverect uppger att man globalt på 40 marknader nyligen nådde milstolpen 100 miljoner beställningar.
/FoodMonitor
Fakta:
Deliverect värderas enligt deras egen uppgift i dagsläget till över 1.4 miljarder dollar.

t20