Picadeli ansluter sig till ECC på alla europeiska marknader
Djurrättsorganisationen Djurens Rätt har kritiserat livsmedelsföretaget Picadeli för servering av kött från turbokycklingar i salladsbarer. Nu meddelar bolaget att man ansluter sig till European Chicken Commitment, ECC, på alla europeiska marknader.
”Vi har år efter år förbättrat vår djurvälfärdspolicy och ställt allt högre krav på våra leverantörer. Picadeli arbetar redan i enlighet med ECC i Frankrike som är pilotmarknad. Nu utökar vi åtagandet och ansluter oss till European Chicken Commitment på alla europeiska marknader”, skriver Picadeli i ett mejl till FoodMonitor.
”Vi ska fortsätta att utöka sortimentet av klimatsmart växtbaserad mat, samtidigt som vi minskar produkter från animaliska källor. Men fram tills att vi är 100 procent växtbaserade, så innebär ECC ett viktigt kliv mot hållbarare kycklingprodukter med ännu bättre djurvälfärd.”
På Djurens Rätt välkomnar man beslutet.
– Det känns fantastiskt att Picadeli lyssnar på konsumenternas önskemål och visar handlingskraft så snabbt! Att ett svenskt företag i expansion tar detta steg för kycklingarnas välfärd känns oerhört viktigt, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt, enligt Djurens Rätts sajt.
/FoodMonitor

t20