sIMG_4392
Matsmart lanserar varumärket By Motatos för räddade råvaror
Matbolaget Matsmart in Scandinavia AB i Stockholm meddelar att man lanserar nya produkter gjorda på räddade råvaror under det egna varumärket By Motatos. Serien kallas “SAVED By Motatos” och omfattar enligt bolaget bland annat pasta gjord på överbliven majs och linser och en chokladkaka gjord av räddad choklad. Matsmart lanserar serien i partnerskap med samarbetar med organisationen The Hunger Project.
– Vi jobbar redan med att rädda befintliga produkter från att bli till svinn. Men en stor del av svinnet uppstår redan i produktion. Därför ville vi skapa en produktserie som kan bidra till en mer hållbar livsmedelskedja, från start till slut. Det här är en naturlig förlängning av vårt arbete mot ett svinnfritt samhälle och vi är glada att även denna gång kunna donera en del av vinsten till att bekämpa världshungern i samarbete med The Hunger Project, säger Josefin Fridstrand som är Nordenchef på Matsmart, enligt ett pressmeddelande.
– Vi är väldigt peppade inför lanseringen av SAVED By Motatos – som ger konsumenterna möjlighet att både rädda mat och samtidigt ge ett bidrag till arbetet med att minska världshungern, säger Malin Flemström, vd i The Hunger Project Sverige, enligt pressmeddelandet.
Dessa produkter ingår i Saved By Motatos produkter (källa: Matsmart):
Ekologisk Soppa – Pumpa & Kokos 375 milliliter
Ekologisk Soppa – Morot & Ingefära 375 milliliter
Ekologisk Soppa – Potatis & Purjolök 375 milliliter
Ekologisk Spread – Paprika Pikant 135 gram
Ekologisk Spread – Tomat & Örter 135 gram
Ekologisk Hummus – Pumpa & Morot 135 gram
Ekologisk Pesto – Pumpa & Pumpafrö 120 gram
Ekologisk Pesto – Sötpotatis & Valnöt 120 gram
Ekologisk Pesto – Paprika & Cashew 120 gram
Fusilli Majs & Röda linser 400 gram
Fusilli Majs & Kikärtor 400 gram
Mixad Chokladkaka 80 gram
Chokladägg
sIMG_4399
sIMG_4405
sIMG_4398
sIMG_4396
sIMG_4406
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.

t20