muggar87
Burger King fasar ut engångsmuggar i 60 restauranger i Sverige
Hamburgerjätten Burger King meddelar att man nu fasar ut engångsmuggar för dryck till förmån för flergångsmuggar. Det handlar om en förändring som berör i 60 restauranger i Sverige.
”Det är ett litet och naturligt steg i rätt riktning. Det är de små framstegen som bidrar och kontinuerligt gör skillnad. Därför är utfasningen av våra engångsmuggar i restaurangerna en del av en större insats där vi tittar på allt vårt emballage och nya vägar till att minska vår klimatpåverkan, säger Maria Finnerman, innovationschef för Burger King i Skandinavien, enligt ett pressmeddelande.
”De nya flergångsmuggarna tas i bruk i 60 av Burger Kings svenska restauranger i slutet av juni 2022 och enligt plan ska muggarna finnas i kedjans samtliga restauranger senast år 2024. Beslutet går i linje med EU:s engångsplastdirektiv för minskad förbrukning av engångsmuggar samt Sveriges lagkrav om flergångsmaterial som träder i kraft i januari 2024. Därefter ska serveringar kunna erbjuda mat och dryck i återanvändbara muggar och lådor”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Foto: Burger King.