kIMG_1047
Massiv polisnärvaro i Kronoparken i Karlstad – krypskyttar på taket – matbutiker beredda på att stänga
KOMMENTAREN Idag hölls en politisk manifestation på Kronoparken i Karlstad. Polisen drog på för fullt. Man hade bland annat krypskyttar på taket på en intilliggande byggnad, drönare i luften och videofilmade allt från en balkong. Matbutiker i området hade enligt uppgift förberett sig på att stänga.
De fanns de bedömare som befarade att det skulle bli våldsamt upplopp bland de som bor i området. Lokalpressen hade matat på med artiklar som antydde att det var en möjlighet. En av de senaste artiklarna handlar lustigt nog om att manifestationen fått för mycket uppmärksamhet.
Matbutiker på platsen hade alltså enligt uppgift förberett sig på att stänga.
kIMG_1053
Men ingenting hände. Manifestationen förlöpte incidentfritt.
En del boende i området hade tagit sig till en intilliggande idrottsplats där det anordnades olika aktiviteter.
Polisen tycktes vara på helspänn. Det är emellertid inte så konstigt då motsvarande manifestation på andra platser under våren resulterat i våldsamt upplopp och många skadade poliser. FoodMonitor har läst polisers egna redogörelser för vad som hände då och det är skrämmande läsning.
Därför var det bra att polisinsatsen i Kronoparken var massiv.
kIMG_1085
Det var många uniformerade poliser i hela området.
Det fanns även grupper med civilpoliser som gick omkring. De stoppade en man som bar på en ryggsäck. Men den visade sig innehålla bröd och andra matvaror.
Så facit är att polisen tog höjd och gjorde, så vitt vi kunde se, ett bra jobb.
HÅKAN FRISELL
Foto: FoodMonitor.